Com hi participem: Tràmec i la Xarxeta

TRÀMEC (Xarxa de Productors Agroecològics de La Garrotxa)

Tràmec som un grup de pagesos i pageses que ens hem associat per oferir una amplia gama de producte fresc i de temporada. Col•laborem entre nosaltres intercanviant i compartint feines, materials, maquinària i coneixements. Això ens permet la rotació de productes entre finques i la comercialització conjunta d’aquests.

La nostra proposta es basa en el coneixement mutu i la confiança entre els productors i els consumidors. Això facilita al consumidor saber com i on es produeix el que menja. Aquesta relació directa, i sense intermediaris, possibilita un consum i una producció responsable, ecològica, i local. Ja que entenem que consumir productes de temporada, vendre amb circuits curts i sense grans embalatges fa que el nostre producte i el seu consum sigui Agroecològic.

Per més informació: www.tramec.mundoalternativo.org

 

LA XARXETA (Xarxa de pagesos/es agroecològics de Catalunya)

La Xarxeta  és una xarxa de pageses i pagesos agroecològics que des de les diverses experiències pràctiques, individuals i col·lectives, busquem la dignitat en la nostra feina, la qual entenem com a forma de viure, creant un nou model social, ambiental i econòmic en el món rural basat en la justícia social, la solidaritat, la cooperació i la sostenibilitat.

La Xarxeta neix l’any 2007 com una xarxa de suport mutu entre petits productors agroecològics, una organització què actualment en formem part unes 20 experiències d’horta localitzades en cinc zones de Catalunya.

La Xarxeta té el següents objectius:
- Practicar l'agroecologia, les seves tecniques i processos.
- Practicar la transformació social, econòmica i cultural.
- Teixir un moviment agroecològic desde la referència pràctica de les nostres realitats al camp.
- Assegurar la sostenibilitat de les experiències a travès de l'intercamboi de coneixements i producte agroecològic, local i assequible entre nosaltres.
- Destinar una part de la producció de cada experiència per activar l'intercambi de producte entre nosaltres basicament sota programació.
- Facilitar el moviment d'excedents.
- Fer comandes conjuntes de producte que no sigui propi de la xarxa i de material fungible.
- Activar la comunicació entre els participants de la xarxa.

Per més informació: http://www.pagesosagroecologics.com/